Voetbal was altijd een mannensport maar ook de vrouwen lieten zich niet onbetuigd. Al in 1971 werd er voor het eerst en wel via het parochieblad over damesvoetbal gesproken. In 1983 werd een enquêteformulier van de KNVB over meisjesvoetbal met “nog niet haalbaar bij Schoonebeek” beantwoord. Op 17 juni 1985 was er een gesprek tussen bestuur en Karin Ambergen over het oprichten van damesvoetbal. Na functies als begeleiding en trainingstijden te hebben ingevuld werd het dameselftal opgegeven voor de competitie en speelden ze in oktober 1985 hun eerste wedstrijd.

Tegenwoordig zijn de vrouwen en meisjesteams een structurele en actieve tak van de vereniging. We hebben momenteel een vrouwenteam en een meisjes MO15 team onder de vlag van SWB. Daarnaast voetballen ook bij de jongere jeugd diverse meisjes. In juni 2010 vierde het vrouwenvoetbal hun vijfentwintigjarig jubileum.

Selectie V.V. Schoonebeek Vrouwen Senioren 1

Seizoen 2018/2019

Op de foto:
Achterste rij v.l.n.r.: Joyce Schepers, Rosa Heijnen, Merel Scheper en Edelin Silvania.

Middelste rij v.l.n.r.: Harrie Huser (teammanager), Isolde Schepers, Michelle Prenger, Sharon Striper, Daniek Striper,
Charnelle Uneken, Johan Bos (trainer) en Paul Steffens (assistent-scheidsrechter).

Zittend v.l.n.r.: Rosalie Huser, Jeanine Heijnen, Meike Steffens, Anouk Steffens en Kirsten Steffens.

Op de foto ontbreekt: Manon Möhlmann.

Volkers Administraties & Consultans

Tenue Sponsor

De technische staf bestaat uit:

Trainer:
Johan Bos