Voetbal was altijd een mannensport maar ook de vrouwen lieten zich niet onbetuigd. Al in 1971 werd er voor het eerst en wel via het parochieblad over damesvoetbal gesproken. In 1983 werd een enquêteformulier van de KNVB over meisjesvoetbal met “nog niet haalbaar bij Schoonebeek” beantwoord. Op 17 juni 1985 was er een gesprek tussen bestuur en Karin Ambergen over het oprichten van damesvoetbal. Na functies als begeleiding en trainingstijden te hebben ingevuld werd het dameselftal opgegeven voor de competitie en speelden ze in oktober 1985 hun eerste wedstrijd.

Tegenwoordig zijn de vrouwen en meisjesteams een structurele en actieve tak van de vereniging. We hebben momenteel een vrouwenteam en een meisjes MO15 team onder de vlag van SWB. Daarnaast voetballen ook bij de jongere jeugd diverse meisjes. In juni 2010 vierde het vrouwenvoetbal hun vijfentwintigjarig jubileum.

Selectie V.V. Schoonebeek Vrouwen Senioren 2

Seizoen 2019/2020

Op de foto:

Achterste rij v.l.n.r.: Leona Kuipers, Wendy Rogge en Claudia Heijnen.

Middelste rij v.l.n.r.: Joyce Schepers, Edelin Silvania, Meike Steffens en Ingrid Meppelink (teammanager).

Zittend v.l.n.r.:  Merel Schepers, Paulien Kreeft, Esther Wesseling, Anika Schepers en Anouk Steffens.

Op de foto ontbreken Kelly Levelink, Anoek Lubbers, Erna Levelink, Margot Wubkes en Dorien Volkers.