Zondag 8 september 2024: DSC’65 – Schoonebeek 1 – 0 (1-0)

1 min: 1-0 Arnoud ter Bruggen

Schoonebeek verliest in eerste seconden van DSC’65

Afgelopen zondag stond de tweede bekerwedstrijd op het programma, Schoonebeek moest op bezoek bij DSC’65 in Dalerveen. Na een doelpunt vanaf de aftrap werd er deze middag niet meer gescoord waardoor DSC met 1-0 won.

Vanaf de aftrap schoot Arnoud ter Bruggen de bal in één keer over doelman Martin Berens in het doel, 1-0. Het duurde even voordat Schoonebeek van de schrik was bekomen en nam daarna het initiatief. DSC werd terug gedrongen en Schoonebeek kreeg wat kansjes. In de 18e minuut kwam de eerste grote kans voor Schoonebeek, Remco Huser kopte de bal terug op Twan Steffens die rakelings over schoot. DSC kwam er sporadisch uit, maar in de 21e minuut had Martijn Gerding een lob van een meter of 30 net naast. In de 30e minuut kopte Remco Huser een vrije bal van Niek Huser op de kruising en in de 34e minuut, na een pass van Luca Kolmer, strandde Remco Huser op doelman Youri Vendrig.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, DSC verdedigde de voorsprong en Schoonebeek probeerde de gelijkmaker te forceren. Schoonebeek kreeg een aantal kansen maar de gelijkmaker wilde er niet in. DSC werd wel steeds gevaarlijker op de counter, vooral de snelle Lars de Jonge en Quinten de Zoete doken meermalen voor doelman Berens op. Berens hield echter zijn doel verder schoon.

Met twee 1-0 nederlagen is Schoonebeek inmiddels uitgeschakeld in de beker, het wacht nog de derby tegen Weiteveense Boys volgende week in Weiteveen. DSC gaat dan met SVV’04 strijden om wie er verder gaat in de beker.