Zondag 5 mei 2024: Schoonebeek – Raptim 0 – 5 (0-4)

Opstelling:

Martin Berens, Tim Slomp, Stijn Schepers, Leon Steffens, Chiel Steffens, Niek Weitering, Maik Imming, Finn Buursma, Niek Huser, Twan Steffens en Remco Huser.

Scheidsrechter: M. R. SMook Brands

Kaarten: Geen

9 min: 0-1 Bram Maes
35 min: 0-2 Laurens Meppelink
45 min: 0-3 Stijn van de Griend
45+4 min: 0-4 Laurens Meppelink
66 min: 0-5 Yorin Habing

Schoonebeek legt aanstaand kampioen Raptim geen strobreed in de weg

Afgelopen zondag kwam Raptim op bezoek, Raptim is koploper en kan de titel bijna niet meer ontgaan. Schoonebeek kan degradatie alleen theoretisch nog ontlopen. Op het veld was duidelijk te zien wie kampioen wordt en wie degradeert, want het kwaliteitsverschil was deze middag gewoonweg te groot. Met een ruime 0-5 overwinning gaat Raptim richting het kampioensfeest volgende week.

Na de aftrap door pupil van de week Mason Heijnen zette Raptim Schoonebeek onder druk, en het duurde dan ook niet lang voordat de eerste erin lag. Raptim had daar wel de hulp van doelman Berens voor nodig, die in de 9e minuut te lang treuzelde met uitverdedigen. Stan Meppelink pikte de bal (gesponsord door Volkers Administraties en Consultants) op en krulde deze richting doel, doordat Bram Maes de bal nog toucheerde met het hoofd, viel deze precies over Berens in de verre hoek, 0-1. In de 19e minuut legde Yorin Habing een corner van Senna Kootstra breed op Frank Ambergen, die van dichtbij de bal via de bovenkant van de lat over schoot. In de 22e minuut was de snelle Stijn van de Griend er over rechts door, legde terug en Chiel Steffens schoot de bal keihard op de eigen lat. In de 35e minuut kapte Laurens Meppelink van rechts goed naar binnen en schoot met links in de korte hoek binnen, 0-2. In de 43e minuut was de grootste kans voor Schoonebeek, na een lange aanval schoot Remco Huser de bal in de verre hoek maar doelman Kay de Groot wist de bal met de vingertoppen nog net naast te tikken. In de 45e minuut probeerde doelman Berens een diepe bal te controleren met de borst, de bal sprong echter te ver weg waardoor Marnix Leferink de bal in het lege doel kon schuiven, hij mikte niet goed waardoor de bal naast leek te gaan, de attente Stijn van de Griend was meegelopen en tikte de bal alsnog binnen, 0-3. Vier minuten in blessuretijd kon Raptim nogmaals scoren, van de Griend lobde de bal richting Laurens Meppelink die via de onderkant van de lat binnen schoot, 0-4.

De tweede helft ging Raptim door waar het de eerste helft gestopt was, vrijuit aanvallen en kansen missen. Het zat Raptim ook niet mee want er werden twee doelpunten afgekeurd wegens buitenspel en eentje waar de bal wel of niet over de doellijn was. In de 66e minuut scoorde Raptim nog 1 keertje, een voorzet van rechts werd door de Schoonebeek defensie gemist waardoor Yorin Habing bij de tweede paal via de binnenkant van de paal kon binnen schieten, 0-5. Daarna geloofde Raptim het wel en liet de teugels iets vieren, hierdoor kreeg Schoonebeek ook nog een paar mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer.

Schoonebeek en Raptim moeten beide nog drie wedstrijden, Raptim kan volgende week uit bij Ruinerwold kampioen worden, terwijl Schoonebeek thuis tegen Sweel officieel kan degraderen.