Zondag 24 september 2023: Schoonebeek – Pesse 1 – 4 (1-3)

2 min: 1-0 Leon Steffens
12 min: 1-1 Marco Hartman
14 min: 1-2 Marco Hartman
29 min: 1-3 Jeffrey Berens (e.d.)
65 min: 1-4 Marco Hartman

Schoonebeek door persoonlijke fouten onderuit tegen Pesse

Afgelopen zondag stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2023-2024 op het programma. Pesse, gedegradeerd uit de tweede klasse, kwam op bezoek op sportpark “De Gruinte”. Pesse was, op de eerste 10 minuten na, de betere maar kwam wel heel eenvoudig aan de doelpunten en won uiteindelijk met 1-4.

Schoonebeek schoot uit de startblokken en binnen twee minuten lag de bal al in het Pesse doel. Twan Steffens had een prachtige actie over links, en zijn strakke voorzet werd bij de tweede paal binnen getikt door Leon Steffens, 1-0. In de 11e minuut had Leon Steffens de score moeten verdubbelen; na een lange pass van broertje Chiel Steffens, controleerde Leon de bal beheerst en stond één op één met keeper Waninge, maar alleen voor de keeper faalde Leon. Dit kwam Schoonebeek duur te staan, want binnen drie minuten had Pesse de score omgedraaid. Eerst glipte de behendige Ingmar Reinders er door over rechts, zijn voorzet kon eenvoudig weggewerkt worden door Jeffrey Berens maar gleed uit waardoor Marco Hartman eenvoudig de 1-1 kon binnen tikken. Vervolgens was het weer Reinders die over rechts door kwam, en deze keer belandde zijn voorzet bij de tweede paal waar drie Pesse spelers geheel vrij stonden. Het was wederom Marco Hartman die de bal over doelman Berens wipte en de 1-2 liet aantekenen. In het vervolg van de eerste helft probeerde Schoonebeek het wel, maar kon niet echt een vuist maken. Pesse bleef de betere ploeg en breidde de voorsprong in de 29e minuut uit. Wederom was er een persoonlijke fout van Schoonebeek voor nodig om Pesse te laten scoren; Jeffrey Berens schoot vanaf een meter of 25 de bal strak langs broer en keeper Martin Berens, 1-3.

Trainer Abel wisselde drie spelers in de rust en daardoor kreeg Schoonebeek iets meer grip op Pesse. Toch wist Pesse nog een keer te scoren. In de 65e minuut ging invaller Bart Steenbergen over de knie bij Jeffrey Berens binnen de 16. De strafschop werd onberispelijk door Marco Hartman binnen geschoten, 1-4. Vlak voor tijd kreeg de 15-jarige invaller Maik Imming nog een grote kans, maar van dichtbij schoot hij tegen de paal.

Komend weekend is Schoonebeek vrij en de week erop komt Oranje Zwart uit Wanneperveen op bezoek.