Zondag 23 april 2023: Sweel – Schoonebeek   1 – 1      (1-1)

Opstelling:

Martin Berens, Jan Willem Wubkes, Tim Slomp (Jordy Bosch), Stijn Schepers, Johan Bos (Remco Huser), Rene Streuer, Jeffrey Berens, Niek Weitering, Niek Huser, Twan Steffens en Leon Steffens (Dennis Striper).

Scheidsrechter: A. Wighers

Kaarten: Egbert Vugteveen (Sweel)

13 min:     0-1   Leon Steffens
42 min:     1-1   Tim Slomp (eigen doel)

Schoonebeek houdt koploper Sweel op een gelijkspel

Na de overtuigende 6-0 overwinning op Nieuw Buinen vorige week, moest Schoonebeek deze zondag op bezoek bij koploper Sweel. Sweel is dit seizoen nog ongeslagen en Schoonebeek probeerde daar deze middag verandering in te brengen. Dat lukte bijna met een paar grote kansen aan het eind, maar Sweel wist het 1-1 gelijkspel over de streep te trekken.

Vanaf het begin waren beide teams aan elkaar gewaagd. Beiden probeerden verzorgd voetbal te spelen, maar op het hobbelige veld was dat behoorlijk lastig. Er werd dan ook steeds vaker de lange bal gehanteerd, wat het veldspel niet ten goede kwam. De eerste mogelijkheden waren voor Sweel, maar de eerste grote kans was voor Schoonebeek; In de 13e minuut onderschepte Jan Willem Wubkes de bal, stak Niek Huser weg in de diepte, Huser legde voor op Leon Steffens, die vervolgens alleen voor doelman Lars Sikken de hoek voor het uitkiezen had, Steffens faalde niet en schoot de bal over Sikken in het doel, 0-1. Na de voorsprong zakte Schoonebeek iets in en loerde wat meer op de counter. Sweel kreeg wat meer de overhand maar kon maar moeilijk door de stugge Schoonebeek defensie komen, en lukte dat wel een keer, dan was doelman Martin Berens op zijn post. Vlak voor rust kreeg Sweel een corner, de indraaiende bal viel bij de eerste paal via de schouder van Tim Slomp zomaar in het eigen doel, 1-1.

Sweel kwam de tweede helft beter uit de kleedkamer, al in de 46e minuut moest doelman Berens handelend optreden. In de 66e minuut een corner voor Schoonebeek, en de afgeslagen bal werd door Jeffrey Berens net naast geschoten. In de 70e minuut hobbelde een lage voorzet van Stein Jansen vlak voor het Schoonebeek doel langs, maar een aantal Sweel spelers konden er geen teen tegenaan krijgen. In de 78e minuut was het weer Stein Jansen maar deze keer pakte doelman Berens zijn inzet. In de 82e minuut had Leon Steffens een dubbele schietkans, maar beide inzetten werden gekraakt door de Sweel defensie. In de tegenaanval kwam Stein Jansen 1 op 1 met doelman Berens, Berens was echter snel zijn doel uit en plukte de bal voor zijn voeten weg. Twee minuten later aan de andere kant een strak schot van Jordy Bosch waar doelman Sikken problemen mee had, Remco Huser kon van dichtbij binnen tikken maar raakte de bal maar half waardoor die naast hobbelde. Vier minuten in blessuretijd kreeg Schoonebeek nog een vrije bal, Jordy Bosch slingerde de bal hoog voor, Remco Huser kopte door op Dennis Striper, Striper controleerde de bal en schoot laag in, doelman Sikken kon met een uiterste krachtsinspanning de bal nog net uit de onderhoek tikken.

Na de wedstrijd kon iedereen met de puntendeling leven; Sweel bleef ongeslagen en de concurrentie verspeelde ook punten, en Schoonebeek haalde bij de koploper een punt maar had op laatst ook de drie punten kunnen pakken. Schoonebeek is nu twee weekenden vrij, en moet dan op 14 mei nog thuis tegen Sleen en 21 mei uit naar SVV’04. Sweel krijgt komende zondag Erica op bezoek.