Maandag 10 april 2023: Schoonebeek – Twedo   0 – 2      (0-0)

Opstelling:

Martin Berens, Jan Willem Wubkes, Dennis Striper (Tim Slomp), Stijn Schepers, Rene Streuer, Niek Weitering, Jordy Bosch (Finn Buursma), Niek Weitering, Niek Huser, Remco Huser (Twan Steffens) en Leon Steffens (Johan Bos).

Scheidsrechter: W. de Haan

Gele kaarten: Johan Bos en Tim Slomp (Schoonebeek)

46 min:     0-1   Jurben Visser
53 min:     0-2   Iwan Immink

Schoonebeek maatje te klein tegen degelijk Twedo

Na het verdienstelijk gelijkspel vorige week tegen Erica, moest Schoonebeek deze Paasmaandag aantreden tegen de nummer twee Twedo. Twedo bleek deze middag een maatje te groot voor Schoonebeek, en won dan ook verdiend met 0-2.

Na de aftrap door pupil van de week Xander Kowalczys ging de eerste helft redelijk gelijkop, Twedo voetbalde wel makkelijker maar Schoonebeek zette daar een flinke portie werklust tegenover. Kansen waren er aan beide kanten, maar gescoord werd er niet. In de zesde minuut was de eerste kans voor Twedo; Jurben Visser zette voor op Sander Boer, Boer mikte net naast. Een minuutje later aan de andere kant een voorzet van Jeffrey Berens op Leon Steffens, de inzet werd door een verdediger geblokt en de rebound van Jordy Bosch ging mis. In de 10e minuut een steekbal van Dennis Striper op Jeffrey Berens, en via een kaats met Leon Steffens kon Berens alleen op doelman Rick Manting af, maar zijn inzet was te slap zodat dit een eenvoudige prooi voor Manting was. In de 18e minuut balverlies van Jordy Bosch op het middenveld, Jurben Visser werd de diepte ingestuurd, Martin Berens kwam op tijd zijn doel uit maar schoot de bal tegen Visser aan, de bal caramboleerde vervolgens net naast. In de 30e minuut pikte Jurben Visser de bal van de voeten van Dennis Striper en kon alleen op doelman Berens af, Berens bleef winnaar in deze 1 op 1. Vlak voor rust strandde Visser van dichtbij wederom op Berens. En ook de laatste aanval was voor Twedo; via Yannick Smit, Jesper Mensing en Sander Boer belandde de bal bij Iwan Immink, Immink schoot echter in het zijnet.

Twedo kwam de tweede helft beter uit de kleedkamer, want binnen 30 seconden lag de bal al in het netje. Een lange bal op Jurben Visser werd door Visser gecontroleerd en lobte die over doelman Berens, 0-1. In de 53e minuut verdubbelde Twedo de score; vanuit een corner voor Schoonebeek ontstond een razendsnelle counter van Twedo, de counter werd doeltreffend afgerond door Iwan Immink, 0-2. In de resterende tijd probeerde Schoonebeek het wel maar kon niet echt een vuist maken. Twedo bleef gevaarlijk met snelle uitvallen maar Schoonebeek doelman Berens was niet meer te passeren.

Na de wedstrijd was iedereen er wel over eens dat dit een terechte overwinning voor Twedo was. Volgende week krijgt Schoonebeek Nieuw Buinen op bezoek en zal toch nog wat punten moeten pakken om niet in de problemen te komen. Twedo moet dan op bezoek bij Raptim.