Zondag 12 juni 2022: USV – Schoonebeek 2 – 1 (1-1)

Opstelling: Martin Berens, Rene Streuer (Stijn Schepers), Niek Weitering (Jordy Bosch), Jan-Willem Wubkes, Justin Katuin (Leon Heegen), Johan Bos (Jeffrey Berens), Twan Steffens, Jesper Swieters, Niek Huser, Remco Huser (Dennis Striper) en Leon Steffens.

Scheidsrechter: N. Boorsma

Neutrale assistent-scheidsrechters: J. Wenting en J. Kuipers

Gele kaarten: Jesper Swieters, Jeffrey Berens, Leon Steffens en Rene Streuer (Schoonebeek) en Stan Scholten, Wouter Smudde en Rick Timmerman (USV)

Rode kaart: Max Schaeffer (USV)

3 min: 0-1 Leon Steffens
12 min: 1-1 Niek Ekkelenkamp
46 min: 2-1 Niels Kappert

Schoonebeek houdt kans op promotie

Afgelopen zondag moest Schoonebeek uit naar USV in Nieuwleusen voor de eerste wedstrijd in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. USV en Schoonebeek hebben nog nooit eerder tegen elkaar gevoetbald, en waren dan ook totale onbekenden voor elkaar. Na een gelijkopgaande eerste helft met een 1-1 ruststand, wist USV direct na rust nogmaals te scoren. Ondanks een sterk aandringend Schoonebeek in de tweede helft, bleef de 2-1 op het scorebord staan.

USV ging goed van start en al in de tweede minuut sneed de snelle Thijmen Stegeman door de Schoonebeek defensie, zijn schot van dichtbij wist doelman Berens te pareren. De bal rolde voor de voeten van Frank Kuiper, maar ook zijn inzet was een prooi voor de doelman. De daarop volgende tegenaanval was wel doeltreffend; na een snelle aanval gaf Twan Steffens de de bal voor op Niek Huser, Huser kopte de bal op de geheel vrijstaande Leon Steffens die vervolgens eenvoudig kon binnen koppen, 0-1. Vervolgens ging USV op zoek naar de gelijkmaker, en in de 8e minuut schoot Ian Vlierman net over. In de 12e minuut was het wel raak voor USV; uit een corner viel de bal voor de voeten van Niek Ekkelenkamp, Ekkelenkamp hoefde alleen nog maar binnen te tikken, 1-1. De eerste helft ging verder gelijk op met kansen aan beide kanten. In de 20e minuut een goede actie van Leon Steffens over rechts, legt voor op Remco Huser, maar keeper Frank Kooiker was net eerder bij de bal. In de 36e minuut een voorzet van Frank Kuiper op Ian Vlierman, maar de inzet van Vlierman ging net naast. In de tegenaanval volgde een mooie individuele actie van Remco Huser, die hij afrondde met een schot voorlangs. In de 43e minuut een kopbal van Niels Kappert dat net voorlangs ging. Een minuutje later een corner van Twan Steffens op Niek Huser, Huser die de bal klaar legde voor Niek Weitering maar Weitering schoot van dichtbij over. En in de blessuretijd nog een mooie snelle aanval van Schoonebeek die door Justin Katuin tegen de keeper werd aangeschoten.

In de eerste minuut na rust deed Schoonebeek zich zelf de das om. Door de bal slecht weg te werken in de eigen defensie, bracht het USV in stelling. Niels Kappert werd met een splijtende pass vrij voor doelman Berens gezet, Kappert schoof vervolgens de bal beheerst langs de doelman, 2-1. Na deze voorsprong kroop USV terug en gokte op de counter, Schoonebeek zette een tandje bij en kreeg de nodige mogelijkheden. In de 50e minuut een te slappe inzet van Remco Huser zodat keeper Kooiker de bal nog net tot corner kon verwerken. In de 53e minuut een lange bal van doelman Berens, Leon Steffens ging diep en legde voor op Remco Huser, Huser schoot vervolgens tegen de keeper aan. Een minuutje later ging Leon Steffens goed door over links, legde de bal terug op de zestien waar de instormende Jesper Swieters de bal op de lat pegelde. In de 60e minuut kopte Remco Huser een corner van Jordy Bosch net voorlangs. In de 64e minuut kon de net ingevallen Max Schaeffer weer vertrekken met rood, nadat hij Twan Steffens onderste boven had geschopt. Met 10 man kroop USV nog verder terug en elke bal werd weg geroeid. In de 71e minuut een ingooi van Jeffrey Berens op Niek Huser, Huser stuurde Leon Steffens diep en Steffens kon alleen op de doelman af en passeerde hem. Echter floot de verder goed leidende scheidsrechter Boorsma af voor een foute ingooi, en liet de ingooi over nemen. Schoonebeek kreeg het steeds lastiger om door de hechte defensie van USV heen te komen, het ging steeds meer de bal in het centrum pompen en vergat de ruimtes aan de zijkanten te benutten. Schoonebeek kreeg nog de nodige mogelijkheden maar de bal wilde er gewoon niet meer in deze middag.

Schoonebeek had dus vooral de tweede helft veelvuldig balbezit, creëerde de nodige mogelijkheden maar de echte grote kansen bleven uit. USV verdedigde de voorsprong met alle mogelijke middelen en wist met 10 man de overwinning over de streep te trekken. Komende zondag 19 juni om 14.00 uur is de return in Nieuw Schoonebeek op sportpark “De Gruinte”, dan wordt er beslist wie er volgend seizoen in de derde klasse speelt.