Corona update 28 januari: Na hervatting ook volledige competities in de A-categorie senioren veldvoetbal

De KNVB heeft een besluit genomen over het vervolg van de competities in de categorie A senioren veldvoetbal. Er is gekozen voor het scenario om de opzet niet aan te passen en de competities volledig uit te spelen, inclusief de nacompetitie. De herstart is op 5 en 6 februari met een aantal inhaalwedstrijden uit de eerste competitiehelft. Halverwege maart volgt de tweede competitiehelft.

De genomen beslissing ligt in lijn met het besluit voor de overige competities in het amateurvoetbal (categorie B), die na de coronalockdown komend weekend al een herstart maken. Na twee jaar ervaring met corona, is duidelijk dat er altijd onzekerheid is over de toekomstige ontwikkeling hiervan. De zorgen voor het vervolg van het seizoen zijn dus niet weg. Het gekozen scenario is echter positief ingestoken waarbij bewust een risico wordt genomen, net zoals in de andere sectoren in de samenleving gebeurt. Bij nieuwe of onvoorziene ontwikkelingen die het beoogde verloop van de competities in gevaar brengen kan de KNVB alsnog ingrijpen. Het hoofddoel is en blijft om de competitie uit te spelen en de wens is om deze niet te veel op de schop gooien. De afgelopen twee seizoenen zat dat er vanwege corona niet in en dat maakt promotie/degradatie nu extra belangrijk om alle teams weer op het juiste niveau in te kunnen delen.

Risico inperken
Het risico dat wedstrijden niet gespeeld kunnen worden vanwege coronabesmettingen bij teams wordt enigszins ingeperkt met een aantal nieuwe regels. Zo mag een team in de categorie A (jeugd en senioren) na overleg met de KNVB maximaal eenmaal uitstel aanvragen vanwege coronabesmettingen. Een eventuele tweede aanvraag tot uitstel vanwege corona wordt door de KNVB beoordeeld en mag het verloop van de competitie niet schaden. Voor de laatste vier speelronden is het niet mogelijk om uitstel te krijgen.

Voor een midweekse wedstrijd dient de thuisspelende vereniging zorg te dragen voor een goedgekeurd speelveld. Als er geen lichtinstallatie is terwijl dat wel noodzakelijk is om te kunnen voetballen, dan dient te worden uitgeweken naar een andere locatie, bijvoorbeeld een naburige vereniging of het terrein van de tegenstander (mits akkoord van de KNVB). Als een grasveld niet bespeelbaar is dan moet op een kunstgrasveld worden gevoetbald als de club daarover beschikt. De wedstrijd dient gespeeld te worden op of voor de door de KNVB aangegeven datum.

Bekijk hier de nieuwe speeldagenkalender.

Corona update 25 januari: We mogen weer!

We mogen weer! Na twee afgebroken seizoenen, mogen de competities in het amateurvoetbal weer worden hervat. Iedereen mag weer overdag en `s avonds binnen en buiten sporten. Desondanks zijn er nog wel beperkingen. De volgende regels gelden voor sportverenigingen (per vandaag):

 • Er mogen weer competitiewedstrijden worden gespeeld.
 • Publiek is weer toegestaan bij trainingen en wedstrijden tot maximaal 22.00 uur.
 • Voor het zaalvoetbal geldt dat er na 22.00 uur nog wel gevoetbald mag worden, maar zonder publiek.
 • Sportkantines mogen weer open, tot maximaal 22.00 uur.
 • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.
 • Er is geen beperking meer in de groepsgrootte bij het (zaal)voetbal.
 • Iedereen moet zich aan de basisregels houden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.


Voor en na de wedstrijden/trainingen is het dus ook weer mogelijk om gebruik te maken van de kantine. Voor sportkantines gelden dezelfde regels als voor de horeca:

 • 1,5 meter afstand.
 • Kantines moeten uiterlijk om 22.00 uur sluiten.
 • Iedereen vanaf 18 jaar dient een CTB met identificatiebewijs te laten zien.
 • Een vaste zitplaats is verplicht.
 • Bij het verplaatsen in de kantine is een mondkapje verplicht.
 • Kantinemedewerkers dienen ook een mondkapje te dragen.
 • Bij een afhaalmogelijkheid vervalt de plicht voor het CTB en het mondkapje.


Voor het vervolg van de competities geldt het volgende voor Categorie A en B:

 • Categorie A (Schoonebeek 1):

De KNVB neemt over de wijze waarop deze competities zullen worden uitgespeeld op vrijdag 28 januari een definitief besluit. Vanwege het feit, dat de KNVB zich grote zorgen maken of deze competities met volledige nacompetitie nog afgewerkt kunnen gaan worden, worden op dit moment de scenario’s nader bekeken. Ons uitgangspunt is dat we een grote mate van zekerheid moeten hebben om dit seizoen promotie en degradatie door te voeren. Een derde seizoen zonder eindrangschikking vinden wij onaanvaardbaar. In ieder geval zullen vanaf het weekend 5/6 februari de eerste inhaalwedstrijden worden vastgesteld.

 • Categorie B (alle overige senioren- en jeugdteams)

Alle categorieën in het veldvoetbal (senioren, junioren en pupillen) gaan aankomend weekend 29/30 januari starten met het reguliere programma. De speeldagenkalender blijft voor deze categorie ongewijzigd. De wedstrijden die bij de pupillen eerder gespeeld hadden moeten worden in de 3de fase komen te vervallen. Inhaalwedstrijden voor de junioren en de senioren worden zoveel mogelijk gepland in inhaalweekenden om zoveel mogelijk de competities uit te spelen.

Het volledige bericht is terug te lezen via de website van de KNVB: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/65800/het-vervolg-van-de-competities-we-mogen-weer?fbclid=IwAR2o8mH9HPvZw8jw5bAxA-7Ft8naimef7ZM7xFMkdFIz5XfBW5muDWS0Wcs

Laten we er samen het beste van maken door elkaar én de regels te respecteren. Op deze manier kunnen we voorkomen dat de regels opnieuw zullen worden aangescherpt.

Als er vragen zijn over bovenstaande, neem dan contact op met iemand van het bestuur.

Bestuur VV Schoonebeek