Maandagavond 11 maart vond in de kantine van vv Schoonebeek een Ladiesnight plaats. Schoonebeek Vr1, SWB MO17-1 en Weiteveense Boys Vr1 waren hierbij met hun grote aanwezigheid goed vertegenwoordigd. Verder waren er enkele andere belangstellende dames aanwezig. Al met al waren er zo’n 45 geïnteresseerden op deze avond af gekomen.

Onder leiding van Sven Keller (KNVB-Docent/scheidsrechter) uit Leeuwarden werd het een informele maar vooral een interactieve avond waarin m.b.v. beelden de spelregels werden uitgelegd. Tevens werden een 2-tal quizjes gehouden waarin de aanwezigen aan de hand van beeldfragmenten als scheidsrechter een keuze moesten maken of een overtreding rijp was voor gele of juist voor een rode kaart. Daarnaast moesten ze als assistent scheidsrechter aangeven of in de getoonde spelsituatie sprake was van buitenspel of niet.

Een hele leerzame avond waarin er veel gediscussieerd werd over de spelregels. Ook werd aangegeven dat het fluiten een hele mooie hobby is. De belangstellenden werd verteld dat als je hier iets voor voelt je altijd kunt proberen om de fluit eens ter hand te nemen. Tot slot kwam de VAR ook nog even aan de orde.

Het was een zeer geslaagde avond. Allereerst willen we alle dames en andere belangstellenden bedanken voor hun aanwezigheid. Ook willen we de COVS HZO Drenthe bedanken voor het organiseren van deze avond. En natuurlijk de kantine medewerkers, Fokke en Wilma Tienstra die de aanwezigen goed hebben verzorgd. Allen hartelijk dank!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 8 mensen, zittende mensen en binnen
Afbeelding kan het volgende bevatten: 7 mensen