Zondag 13 mei 2018: DSC’65 – Schoonebeek 5 – 1  (1–1)

1 min: 1-0 Sander Schiphorst Haalweide
24 min: 1-1 Jeffrey Berens
49 min: 2-1 Boris Luttikhuizen
66 min: 3-1 Jasper Hoving
82 min: 4-1 Jasper Hoving
88 min: 5-1 Jasper Hoving

Schoonebeek verliest met ruime cijfers van DSC’65

Wederom was trainer Arends genoodzaakt om te puzzelen met een opstelling. Helaas viel tegen DSC’65 de puzzel uit elkaar en werd met 5-1 verloren. Defensief werd men afgetroefd en aanvallend komt men moeilijk tot scoren, ondanks de kansen. De thuisploeg wist wat er gebeuren moest en vocht voor klasse behoud.

Schoonebeek trapte af maar een minuut later lag de bal al in het Schoonebeek doel. Sander Schiphorst Haalweide stak zijn been uit, en de bal rolde langs doelman Martin Berens. Aangeslagen ontsnapte Schoonebeek in het eerste kwartier aan nog meer tegentreffers, voordat men zelf aan een opbouw toekwam. Na dat eerste kwartier nam Schoonebeek wel het initiatief over, en probeerde met verzorgd voetbal tot kansen te komen. In de 24e minuut kwam Schoonebeek op gelijke hoogte, een afvallende bal uit een corner van Jesper Swieters werd door Jeffrey Berens binnengetikt, 1-1. DSC probeerde vooral via de lange bal om zo snel mogelijk de spitsen te bereiken.

In de tweede helft begon Schoonebeek weer te slap. In de 49e minuut maaide Streuer over een bal heen, waarop Boris Luttikhuizen kon scoren, 2-1. Schoonebeek probeerde wel, maar was niet daadkrachtig en resoluut genoeg voor het doel van DSC. De grootste kans voor Schoonebeek was voor Leon Steffens; hij kopte van dichtbij tegen de DSC doelman aan, en de rebound schoot hij hoog over. In de 66e minuut begon Jasper Hoving aan zijn hattrick, na wederom niet resoluut ingrijpen door de Schoonebeek defensie kon hij vrij uithalen, 3-1. In de 82e minuut kon hij de bal ontfutselen en de 4-1 scoren. Hoving voltooide zijn hattrick in de 88e minuut, wederom dom balverlies in de Schoonebeek verdediging en Hoving kon de breed gelegde bal geheel vrij binnen tikken, 5-1 en tevens de eindstand.

Een zure en geflatteerde nederlaag voor Schoonebeek, gezien de veldverhouding; Schoonebeek het meeste balbezit maar DSC de doelpunten. Maar defensief gestuntel en een moeilijk tot scoren komende aanval verklaren de ruime (en misschien wel terechte) 5-1 eindstand.