Donderdag 26 april 2018: Schoonebeek – DVC’59 1 – 1  (1–1)

16 min: 0-1 Mark Bachman
41 min: 1-1 Niek Huser

Schoonebeek niet tevreden met mager gelijkspel

Schoonebeek – DVC’59 was een wedstrijd met veel gemiste kansen vooral voor de thuisploeg. Zowel in de eerste als in de laatste minuut gelukte het Schoonebeek niet om een kansrijke aanval in een treffer om te zetten. Uiteindelijk stond er een 1-1 eindstand op het scorebord, en was DVC erg gelukkig met het bevochten punt.

Met name in de eerste helft waren er legio kansen aan Schoonebeekzijde, o.a. vrije bal Jesper Swieters, strandden Jeffrey Berens en Niek Huser op doelman Tubben en werd er nog een bal van doellijn gehaald door de DVC-defensie. Ondertussen stond het wel 0-1 voor DVC’59. In de 11e minuut schoot Martijn Schulte eerst nog een vrije bal op onderkant lat, maar vijf minuten later schoof Mark Bachman laag en strak bijna vanaf de achterlijn binnen, 0-1. De gelijkmaker viel 4 minuten voor rust, Niek Huser kopte binnen.

Na rust bepaalde Schoonebeek grotendeels het spelbeeld maar moest ook beducht zijn voor DVC-plaagstootjes, in de 72e minuut schoof de doorgebroken Lars Jakobs net naast. Kansen op de winnende treffer waren er echter voor Schoonebeek maar Niek Huser zag zijn inzet in de 87e minuut gepareerd door doelman Tubben, en ook een scrimmage in de laatste minuut leverde niet de enigszins verdiende volle winst op. Luttele seconden later floot de goed leidende scheidsrechter Hans Noppers af.