Zondag 22 april 2018: Schoonebeek – Witteveense Boys 3 – 2  (1–2)

28 min: 1-0 Niek Huser
33 min: 1-1 Bob Seele
43 min: 1-2 Sander Voortman
51 min: 2-2 Jeffrey Berens
85 min: 3-2 Niek Huser

Schoonebeek trekt na rust verdiende winst naar zich toe

Na wat mindere resultaten de afgelopen weken, moest Schoonebeek afgelopen zondag tegen Witteveense Boys. Witteveen is nog niet geheel veilig en kwam voor minimaal één punt naar Nieuw Schoonebeek. Na een mindere eerste helft, maar een sterkere tweede helft, trok Schoonebeek uiteindelijk aan het langste eind met een verdiende 3-2 overwinning.

De eerste helft leken beide teams elkaar in slaap te sussen. Pas na 16 minuten veerden de toeschouwers op; Jeffrey Berens kwam niet tot een goed schot, Kevin Poker was bij meerder aanvallen betrokken en schoot zelf nog op de rechterpaal en Ruben Hoek strandde op doelman Jarie Hooijer. Witteveen stelde daar weinig tegenover, maar kreeg wel de beste kans. Na een snelle uitval toucheerde Bob Seele de paal. Niek Huser opende namens Schoonebeek de score in de 28e minuut, uit de draai schoof hij 1-0 binnen. 5 Minuten later viel al de gelijkmaker, een vrije bal werd in de 16 gelegd, en werd door Bob Seele met het hoofd verlengd, 1-1. Op slag van rust nam WB zelfs de leiding, Sander Voortman troefde in een onderling duel Johan Bos af en passeerde doelman Martin Berens, 1-2.

Schoonebeek kwam sterker uit de rust, een wissel (Streuer voor Hoek) en een donderspeech van trainer Arends hadden een positieve uitwerking. De gelijkmaker volgde al snel in de 51e minuut, een corner van Niek Huser werd door Streuer teruggelegd en Jeffrey Berens was ter plekke om van dichtbij binnen te schuiven, 2-2. Schoonebeek ging vervolgens voor de volle winst wat de nodige kansen opleverde. De doorgebroken Niek Huser schoof voorlangs, een goed schot van Mart Wubbels werd gepakt door de WB-doelman en Jesper Swieters en Jan Willem Wubkes zagen hun pogingen uiteen spatten op de deklat. In de 85e minuut kwam dan uiteindelijk de bevrijdende en winnende treffer; een voorzet van Johan Bos werd bij de tweede paal binnengekopt door Niek Huser. Zijn tweede treffer en hij kreeg daarmee loon naar werken. Huser schoot daarna nog op de WB-doelman, terwijl Jeffrey Berens, na goed doorgaan van Mart Wubbels, zijn schuiver voor open doel zag gekeerd worden door een WB-verdediger. In blessuretijd kwam nog bijna de gelijkmaker op het bord, maar Tim van Brouwershaven lepelde in geheel vrije positie al vallend over. Het slotakkoord was voor Jeffrey Berens maar ook bij diens solo richting doel stond de WB-doelman weer in de weg.

Gezien het aantal kansen en het overwicht in de tweede helft, een verdiende overwinning voor Schoonebeek. Witteveen was de eerste helft dodelijk effectief; drie kansen, eentje op de paal en twee doelpunten, maar kon het tempo in de tweede helft niet meer bijbenen.