Weiteveen / Nieuw-Schoonebeek – Net als vorig jaar heeft SWB (een samenwerkingsverband tussen vv Schoonebeek en Weiteveense Boys) een pupillen scheidsrechters cursus gehouden. Daarbij is gebruik gemaakt van de kennis en ervaring van de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid-Oost Drenthe (HZOD), die sinds enkele jaren diverse cursussen verzorgt m.b.t. opleiding en begeleiding van scheidsrechters.
De HZOD doet dit onder meer door het aanbieden van een korte opleiding, waarin alle facetten van de jeugd- en seniorenvoetbal aan bod komen.

Ditmaal werd de cursus in de kantine van Weiteveense Boys gegeven. Onder leiding van docent Edgar Voortman werd aan de jongens en meiden niet alleen de theorie uitgelegd, maar ook de praktijk, een wedstrijdje fluiten, kwam in de cursus aan de orde. Dit ging de cursisten goed af. Volgens Edgar Voortman zaten er zeker aspirant scheidsrechters tussen. De doelstelling van de cursus was om ze te helpen bij hun verplichte spelregelvragen van de KNVB en natuurlijk om nieuwe jeugdscheidsrechters te werven. Het eerste is zeker gelukt, en hopelijk zien we hun nog weer als arbiter op het veld terug bij de vereniging.

De scheidsrechtercommissie is van mening dat het opleiden van eigen jeugdscheidsrechters een gezonde zaak is binnen het verenigingsleven en is daarom trots op de nieuwe lichting gecertificeerde jeugdscheidsrechters.
Zij zijn immers voor de vereniging onmisbaar, omdat zij het mogelijk maken dat hun jongere clubgenoten elke zaterdag kunnen spelen onder leiding van geschoolde scheidsrechters.

De gediplomeerde aanwinsten voor het scheidsrechterskorps van SWB zijn:
Ian Wesseling, Stan Hegen, Mark Steffens, Jasmijn Wesseling, Laura Wenneker, Robert Scherpen, Noa Eikens.