Zondag 8 april 2018: Schoonebeek – HOC 0 – 2  (0–2)

6 min: 0-1 Jan Willem Wubkes (e.d.)
40 min: 0-2 Sven de Zeeuw

Schoonebeek verliest ook return tegen HOC

De uitwedstrijd tegen HOC werd met 2-1 verloren. Reden voor Schoonebeek om dat puntenverlies op eigen sportpark de Gruinte recht te zetten. Maar na 90 minuten bleek dat de gastheren geen enkele aanspraak konden maken op enige puntenwaardering. Zelf matig spelend trof het een beter HOC, dat met verzorgd voetbal en scherper duellerend Schoonebeek in eigen huis aftroefde.

Slordig uitverdedigen in de 6e minuut noodzaakte Sven Schepers om op te ruimen, maar via Jan Willem Wubkes verdween de bal in eigen doel. In de 32e minuut was Jeffrey Berens dicht bij de gelijkmaker, maar in de 40e minuut stuitte een hoge bal aan de andere kant door en werd uiteindelijk door Sven de Zeeuw binnen gewerkt, 0-2. De ruststand was tevens de eindstand. Het lukte Schoonebeek niet om het onheil te keren terwijl Sander Zikken van HOC vlak voor tijd nog rakelings rechts naast schoof.

Een teleurstellende middag voor Schoonebeek dus. Door de resultaten op de andere velden deze middag, bleef de schade op de ranglijst beperkt.