Donderdag 5 april 2018: Schoonebeek – DSC’65 4 – 2  (2–0)

Scoreverloop:
5 min: 1-0 Niek Huser
30 min: 2-0 Kevin Poker
60 min: 2-1 Ralph Levelink (e.d.)
82 min: 2-2 Yanick de Zoete
84 min: 3-2 Kevin Poker
90 min: 4-2 Leon Steffens

Schoonebeek boekt verdiende overwinning op DSC’65

Afgelopen donderdag stond de inhaalwedstrijd tegen DSC’65 op het programma, een wedstrijd uit de tweede periode. DSC, middenmoter in de vierde klasse, is een van de “angstgegners” van Schoonebeek. Schoonebeek kwam de eerste helft vrij gemakkelijk op een 2-0 voorsprong, maar gaf deze in de tweede helft weer weg. Met nog twee doelpunten in de laatste minuten stelde Schoonebeek de 4-2 overwinning veilig.

Schoonebeek kende aanvankelijk geen problemen met DSC’65 en bouwde een verdiende 2-0 voorsprong op voor de rust. Al in de vijfde minuut valt een corner voor de voeten van Niek Huser, en hij scoorde fraai en beheerst de 1-0. Na een half uur poortte Kevin Poker zijn directe tegenstander, en schoot de bal van een meter of 25 fraai over de DSC doelman, 2-0. DSC kwam slechts tot enkele speldenprikken, maar werd nooit echt gevaarlijk voor de rust.

Schoonebeek liet na rust de touwtjes wat vieren, en liet DSC weer in de wedstrijd komen. Na een uur spelen miste doelman Berens volledig een hoge voorzet van DSC, en via de schouder van Ralph Levelink belandde de bal in eigen doel, 2-1. Deze tegengoal zaaide enige twijfel bij Schoonebeek, en DSC rook bloed. Het kwam in de 82e minuut zelfs tot de 2-2 gelijkmaker. Dit was een enigszins curieuze treffer; DSC gooide een “sportieve” ingooi terug naar Justin Katuin, de bal stuiterde tegen zijn knie precies bij de DSC speler terug in de voet, die bedacht zich niet en zijn voorzet werd door Yanick de Zoete doeltreffend afgerond, 2-2. Door de ontstane consternatie, het was volledig logisch dat DSC de bal niet nog een keer terug ging geven, bleek Schoonebeek wel wakker geschud. Want in de 84e minuut ging Niek Huser goed door, en zijn voorzet werd door Kevin Poker binnen gewerkt, 3-2. In de laatste minuut maakte Leon Steffens aan alle onzekerheid een eind, hij rukte vrij op en schoot hard de 4-2 eindstand binnen.

Uiteindelijk pakte het team dat daar het meeste recht op had de overwinning: Schoonebeek. Het blijft daardoor op de tweede plek in de tweede periode achter WKE, dat de eerste periode ook al bijna gewonnen heeft. Zondag komt HOC op bezoek. DSC blijft in de middenmoot en mag het zondag thuis opnemen tegen Sweel.

HH