Zondag 25 maart 2018: Schoonebeek – Titan 0 – 2  (0–1)

1 min: 0-1 Harm Jan Moesker
73 min: 0-2 Marco Mihalj

Titan revancheert zich met verdiende uitzege tegen Schoonebeek

Schoonebeek ontving zondag jl. het eveneens hoog geklasseerde Titan. De heenwedstrijd werd door Schoonebeek nog met 0-4 gewonnen. Maar nu werd trainer Arends geconfronteerd met een aantasting op de uitgesproken ambities van zijn selectie, en stuurde noodgedwongen weer een aangepast team het hoofdveld van sportpark de Gruinte op. Tegen Protos pakte dit nog goed uit maar deze middag bleek dat Titan even van een ander kaliber was. Titan won dan ook meer dan terecht met 0-2.

Het scorebord stond amper op “aan” toen al na 24 seconden, Harm Jan Moesker een voorzet van links binnen prikte, 0-1. Even leek Jeffrey Berens in de 5e minuut de stand recht te trekken maar hij miste helaas een voorzet van Ruben Hoek. Elke Titan-aanval leverde gevaar op. Schoonebeekdoelman Martin Berens bracht in de 12e minuut nog redding op een schuiver van Rick Hendriks. In de 19e minuut tikte doelman Poede een bal van Ruben Hoek met moeite tot corner. Al gauw bleek dat Schoonebeek teveel kwaliteit miste tegen een beheerst combinerend sterk Titan.

Na rust bracht Schoonebeek wat meer druk en was feller in de duels maar Titan bleef de betere ploeg. In de 73e minuut verdubbelde invaller Marco Mihalj met een individueel hoogstandje de score tot 0-2. Dezelfde invaller raakte daarna nog de onderkant van de lat, en aan de andere tikte doelman Poede van Titan een boogbal van Maurice Beerlink net over tot corner. De eindstand 0-2 werd door iedereen als verdiend beoordeeld voor het bezoekende Titan.

Hopelijk kan Schoonebeek in het Paasweekend weer over een volledige selectie beschikken, want wil het bovenin mee blijven doen dan heeft men wel alle spelers nodig. Titan neemt de tweede positie over van Schoonebeek, en is nu de voornaamste achtervolger van de koploper WKE.