Zondag 18 maart 2018: Protos – Schoonebeek 1 – 3  (0–1)

Scoreverloop:
17 min: 0-1 Jeffrey Berens
55 min: 0-2 Kevin Poker
72 min: 0-3 Ralph Levelink
78 min: 1-3 Bram Mittendorff

Schoonebeek op karakter naar winst tegen Protos

Trainer Wilbert Arends en zijn staf misten een handvol vaste basisspelers wegens blessures en wintersport. Na verschillende opties bekeken te hebben, gelukte het hen om een representatief team op de been te brengen. Een team dat op papier misschien aan kwaliteit had ingeleverd, maar dat met een hartverwarmende inzet een 1-3 zege boekte tegen Protos.

In een gelijk opgaande eerste helft waren er kansjes aan beide zijden. Maar voordat er gescoord werd, was er eerst een fout in de Protos defensie nodig. In de 17e minuut reageerde Jeffrey Berens attent op een slecht weggewerkte bal, en schoof beheerst binnen, 0-1. Toen ook nog na 20 minuten Johan Bos geblesseerd het veld verliet, begreep Schoonebeek dat er alleen met scherpte en fel duellerend iets te halen viel in Steenwijksmoer. Gesteund door een inmiddels opgebouwde 0-1 voorsprong ging de knop om, en bond Schoonebeek op karakter de strijd aan met een tegenvallend Protos. Gescoord werd er niet meer in de eerste helft, waardoor de rust met een 0-1 voorsprong voor Schoonebeek werd gehaald.

Tien minuten na de hervatting scoorde Kevin Poker vanuit de rebound 0-2, en een vooraf onmogelijk gehouden resultaat leek zich aan te kondigen. In de 72e minuut draaide Justin Katuin een corner voor het doel, die simpel werd ingekopt door Ralph Levelink. Achter de lijn besliste scheidsrechter Vree Egberts, waardoor het 0-3 werd en de wedstrijd beslist leek. Protos scoorde via Bram Mittendorff nog wel tegen in de 78e minuut, 1-3, maar dichterbij kwam het niet. Trainer Arends gebruikte alle wissels zodat de overwinning als een echte teamprestatie kan worden bestempeld.

Schoonebeek kwam dus van een koude kermis thuis, maar nu had het spreekwoord een positieve lading. Een overwinning die door de meegekomen kleumende Schoonebeek supporters met waardering werd begroet.

HH