Zondag 23 april 2017: Schoonebeek – DSC’65 2 – 1  (0–0)

Scoreverloop:
47 min: 0-1 Boris Luttikhuizen
53 min: 1-1 Jesper Swieters
88 min: 2-1 Kevin Poker

Schoonebeek pakt winst in slotfase tegen DSC’65

Afgelopen zondag moest Schoonebeek tegen DSC’65. Voor Schoonebeek is er alleen nog een theoretische kans op nacompetitie voor promotie, DSC heeft nog een paar puntjes nodig om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Beide teams legden een povere pot op de mat, het spel ging wel op- en neer maar kansen werden er weinig gecreëerd. Uiteindelijk trok Schoonebeek aan het langste eind en won met 2-1.

DSC’65 had de punten dus broodnodig en toonde dat in de openingsfase ook aan. In de 3e minuut lepelde Boris Luttikhuizen in kansrijke positie over. En in de 15e minuut strandde hij op doelman Martin Berens, die even later op stijlvolle wijze een uithaal van Justin Meppelink pareerde. Schoonebeek stelde daar een kopbal tegenover van Kevin Poker die net overging.

Na de hervatting lieten beide spitsen meer van zich spreken. Luttikhuizen toucheerde in de 47e minuut de bal net iets eerder dan doelman Martin Berens, en zette zo de 0-1 openingstreffer op het scorebord. In de 53e minuut trok Schoonebeek de stand alweer gelijk, Jeffrey Berens werd neergelegd en scheidsrechter Grondstra wees gedecideerd naar de stip. Jesper Swieters schoot onberispelijk de 1-1 binnen. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar de slotfase kende nog enkele hoogtepunten met name in Schoonebeekvoordeel. In de 74e minuut legde de doorgebroken Justin Katuin terug op Jeffrey Berens, maar de bal werd net onderschept door de DSC-defensie. Vlak voor tijd, in de 88e minuut, viel de winnende treffer. Jesper Swieters combineerde met uitblinker Jeffrey Berens die de bal daarop voortrok. De inkomende Kevin Poker nam de bal ineens met links op de slof, en schoot de bal strak in de linker kruising, 2-1. DSC’65 weigerde zich hierbij neer te leggen en drong in de resterende minuten nog flink aan. Zo redde Leon Steffens in 89e minuut doelman Berens nog door een bal van de doellijn te halen. Maar het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Grondstra klonk Schoonebeek, en het talrijke publiek, als muziek in de oren.

En weer was een thuiszege voor Schoonebeek een feit. Met nog drie wedstrijden te gaan staat Schoonebeek stevig in de middenmoot. DSC heeft nog slechts twee wedstrijden te gaan en heeft, door de andere resultaten, nog maar één puntje nodig om zich volledig veilig te spelen.

HH