Zondag 16 april 2017: EMMS – Schoonebeek 4 – 0  (1–0)

16 min: 1-0 Jord Anbergen
60 min: 2-0 Jord Anbergen
85 min: 3-0 Jord Anbergen
86 min: 4-0 Maurice Kosse

Ook Schoonebeek kan titelkoers EMMS niet verstoren

De schaal ging al rond door de bestuurskamer bij EMMS; nu nog gevuld met paashapjes maar de kampioensschaal zal niet lang op zich laten wachten. Ook tegen Schoonebeek boekte men, vooral door het overwicht in de 2e helft, een ruime 4-0 overwinning.

Trainer Arends werd weer geplaagd door blessures binnen zijn selectie, en ook aanvoerder Jan Willem Wubkes moest wegens een schorsing toekijken; Justin Katuin droeg de aanvoerdersband. De benaderingstaktiek viel op kort dekken; daar zou de thuisploeg een hekel aan hebben.

De 1e helft kon Schoonebeek het goed bijbenen; zelfs kreeg Jeffrey Berens in de 10e minuut een scoringskans maar strandde op de EMMS-doelman. In de 16e minuut bezweek Schoonebeek; een verdedigende kopbal van Max Bosch viel voor de voeten van Jord Anbergen die simpel binnenschoof, 1-0. De volgende tegenslag voor Schoonebeek diende zich in de 22e minuut aan; Mart Berends werd met een knieblessure gewisseld tegen Nick Schulte. Even leek het geluk Schoonebeek toe te lachen maar de afketsende vrije bal van Jesper Swieters kon alsnog door de EMMS-doelman worden gepakt.

Na rust was EMMS baas op eigen veld. Door een hoger tempo en sneller combinerend kwam Schoonebeek bijna niet meer van eigen helft af. In de 60e minuut werd Jord Anbergen door het midden aangespeeld en passeerde doelman Martin Berens, 2-0. Het verzet van Schoonebeek leek gebroken en mede door goed keeperswerk van Martin Berens bleven meer treffers voorlopig uit. EMMS poetste het vizier en in de 85e minuut scoorde Jord Anbergen 3-0 en een minuut later krulde aanvoerder Maurice Kosse een bal over hem heen, goed voor de 4-0 eindstand.