Zondag 12 maart 2017: Weerdinge – Schoonebeek 0 – 1  (0–1)

Scoreverloop:
32 min: 0-1 Jesper Swieters

Schoonebeek wint verdiend van tegenvallend Weerdinge

Na de verloren wedstrijd van afgelopen week tegen EHS, had Schoonebeek iets recht te zetten op bezoek bij de topper Weerdinge (de nr.2 op de ranglijst). Gezien de 0-1 overwinning is dit ook gelukt. Na een lange blessureperiode van meer dan een jaar, was Mart Berends eindelijk weer lid van de wedstrijdselectie. Op het gammel opgehangen tactiekbord bleek Berends gelijk in de basis te beginnen.

Schoonebeek begon met een gewaagde tactiek aan de wedstrijd, er werd gelijk druk naar voren gezet zodat Weerdinge niet in hun spel kon komen. Een gewaagde keuze waarbij Schoonebeek flink jagend en storend veel energie verbruikte, maar het pakte goed uit. Het jagen had in de 32e minuut succes: Kevin Poker veroverde de bal, speelde op Jan Willem Wubkes, die verlengde op Jesper Swieters, en Swieters schoot uit de draai fraai de 0-1 binnen. Weerdinge wist zich geen raad met de scherpe en kort dekkende Schoonebeek-aanpak. Verder dan een kopbal op de kruising van Sven van Veen in de 38e minuut kwam men niet.

Ook na rust bleef Schoonebeek veel energie steken in de gekozen tactiek, en dit leverde ook weer kansen op, o.a. Jeffrey Berens stiftte in de 65e minuut een bal op de lat. Weerdinge voerde in de slotfase wanhopig de druk op om toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Maar doelman Martin Berens en zijn geconcentreerd verdedigende teamgenoten, hielden stand en sleepten een verdiende overwinning over de streep.

Met deze overwinning blijft Schoonebeek omhoog kijken, en zit er misschien nog een periodetitel in. Volgende week kan het op bezoek bij Protos, dit wordt dan de derde opeenvolgende uitwedstrijd in een serie van vier. Weerdinge is volgende week roostervrij.

HH