Het seizoen 1994/1995

In dit seizoen werd Schoonebeek 1 op 23 april 1995 kampioen van de tweede klasse B, een prestatie die tot op heden niet is geëvenaard. Via deze plek zullen we via krantenknipsels en verslagen uit het cluborgaan terug kijken op een onvergetelijk seizoen voor de spelers, begeleiding, supporters en iedereen die betrokken is bij onze vereniging.

————————————————————-

Het seizoen 1994/1995 (wedstrijd 7),

SCHOONEBEEK MEDEKANDIDAAT VOOR 1E PERIODETITEL

7E SPEELDAG, 23 OKTOBER 1994

CLUBORGAAN, 21e JAARGANG, 27 OKTOBER 1994 NR 733

Schoonebeek ontving Zo.jl. één van de betere 2e-klassers, Stadskanaal. En de ontvangst was hartelijk (?) te noemen. Al in de 2e minuut schoot Wilfred Huser het taktisch concept van trainer Deenen aan flarden. Uit een verre ingooi van Peter van der Weide passeerde hij doelman De Vries die daarbij een bedenkelijke indruk maakte. Een treffer tegen een sterk geachte tegenstander meteen in het begin van de wedstrijd is voor elke ploeg een geweldige opsteker, zo ook voor Schoonebeek gezien het verdere verloop van de wedstrijd. In het oog springende situaties in de 1e helft waren de kopbal van Robert Scherpen en een lob van Henk Meijer. Na rust schoot Mark Zuidema op de rechterpaal en belette de Vries nu wel met succes Wilfred Huser om de score te verdubbelen, Schoonebeek hield aldus stand. Het beperkte kijkplezier werd ruim gecompenseerd door de spanning én natuurlijk door de 1-0 eindstand. Misschien had het bij Schoonebeek

allemaal wat beter en verzorgder gekund maar na 1/3 deel van de competitie zijn alle 2e-klassers inmiddels gewaarschuwd en aldus gaat men zich wapenen tegen dit Schoonebeek. Nog steeds gaat het aan de leiding en a. s. Zondag zit Schoonebeek mede in de strijd om de 1e periodetitel in 2B, het debuut in 2B is al eens historisch genoemd. een periodetitel in 2B zou wederom een prestatie en mijlpaal zijn. Wie dat enige tijd terug geopperd zou hebben. was zonder voorronden rechtstreeks in de finale van Ron’s “Moppentoppers” geplaatst.

De wedstrijdbal was van SNACKBAR DE SPINDE, pupil van de week was Nico Wessels, OW waren er voor Jurriaan Leveling, Maarten Striper en Assorgia terwijl tevreden scheidsrechter Steenhuis nog even bij de fantastische debutant aan tafel schoof.

Het seizoen 1994/1995 (wedstrijd 6),

SCHOONEBEEK BLIJFT HOOGVLIEGER IN 2B

6E SPEELDAG, 16 OKTOBER 1994

CLUBORGAAN, 21e JAARGANG, 20 OKTOBER 1994 NR 732

En wéér was het feest in de bus. Ook de 3e uitwedstrijd van Schoonebeek,werd omgezet in een overwinning. Zondag jl. was het het resultaat weeelde achter Eelde. Actief uit Paterswolde werd met 0-3 verslagen. Verhalen als was het Schoonebeekspel niet van het nivo als tegen Alcides zijn dan wel waar maar had ook alles te maken met de knullige speelwijze van Actief. Weliswaar waren de “activisten” veel in balbezit, vooral de 1e helft, maar wist daaruit geen munt, nog geen cent, te slaan. Schoonebeek haalde daarentegen uit een vijftal kansen 3 gave treffers en bepaalde daarmee de ruststand reeds als eindstand. In de 10e minuut passte Eddy Huser op René Huser, uit diens kopduel rolde de bal voor de voeten van Robert Scherpen die met links laag en strak inschoot. 0-1. In de 34e minuut strafte René Huser een te zachte terugspeelbal af, 0-2 en 5 minuten later legde hij de bal vanaf de achterlijn op het hoofd van Peter Striper die dankbaar 0-3 inknikte. Robert Scherpen had nog voor rust kans op 0-4 maar zijn harde uithaal miste op een haar na een juist opgestegen vliegtuigje Henri Schulte kreeg een wat zwaar overtrokken gele kaart, die vooral vanaf nu zwaar gaan tellen. Reglementair moest er een 2e helft plaatsvinden maar Schoonebeek hoefde niet meer zo nodig terwijl Actief nergens meer toe in staat was. Zo kreeg het kleumende Schoonebeekpubliek een matige 2e helft voorgeschoteld maar nam het wel de volle buit (inclusief de prijzen van de programma’s) mee in de dubbeldekker. A.s.Zondag treft Schoonebeek weer een tegenstander van formaat nl. Stadskanaal. Na de successen uit zou een thuisoverwinning onverzadigbaar als Schoonebeek is zeer welkom zijn. Vooral ook nu en wie had daar voor de competitiestart mee gerekend, het einde van de 1e periode (8 w.) in zicht komt Schoonebeek, eenmaal zóver een serieuze gooi naar die titel wil gaan doen. Stadskanaal thuis en Veendam uit nog een zware klus dus.

————————————————————

Het seizoen 1994/1995 (wedstrijd 5),

HOOFDROL DEBUTANT SCHOONEBEEK IN 2E KLASSE B

5E  SPEELDAG, 2 OKTOBER 1994,

CLUBORGAAN, 21e JAARGANG, 6 OKTOBER 1994 NR 730

In de voetbalwetten ligt verankerd dat vreugde en teleurstelling. ofwel roem en rouw dicht bij elkaar liggen. Maar voor elke genoemde rase staat een bepaalde tijd. Zo mag over deze uitstekende fase van Schoonebeek best met enige trots gesproken worden. hoewel trainer Luc Gerdes ook de betrekkelijkheid inziet en zich beroepsmatig niet liet meeslepen in de euforie over de Schoonebeekprestaties. Maar ook lucky Luc zat inwendig te genieten. Het resultaat tot zover mag er dan ook zijn. Schoonebeek won in een prachtwedstrijd met 5-1 van Alcides. 500 toeschouwers zagen dan ook prachtige doelpunten. op doelsaldo nam Schoonebeek dan ook de koppositie over van Hoogeveen dat met 2-1 van Beilen verloor.

11e minuut pass Wilfred Huser op Eddy Huser, aannemen, kappen en inschuiven 1-0. 25e minuut voorzet Eddy Huser ingekopt door Peter Striper 2-0 ruststand, 52e minuut voorzet René Huser, ingekopt door Eddy Huser en uit rebound Robert Scherpen 3-0. 72e minuut pass Eddy Huser op René Huser, bal direct terug op doorlopende Eddy Huser die uitgekomen doelman Timmerman met een boog passeerde 4-0. 78e minuut 4-1 door William Mossing Holsteyn, 81e minuut voorzet Jurriaan Leveling die werd ingetikt door René Huser 5-1. een drukke middag voor”raddraaier”Jan Schepers. OW voor Robert Scherpen en Geert Zanting.de wedstrijdbal was van Bouwbedrijf Herbers, pupil van de week was Roy Kuiper. Nog even mag Schoonebeek genieten van deze koppositie(komend weekend vrij i.v.m. beker) dan moeten weer beide benen op de grond en moet men zich weer concentreren op Actief, Paterswolde.

Het seizoen 1994/1995 (wedstrijd 4),

SCHOONEBEEK PAKT 2E UITZEGE

4E SPEELDAG, 25 SEPTEMBER 1994

CLUBORGAAN, 21e JAARGANG, 29 SEPTEMBER 1994 NR 729

Alle seniorenteams van Schoonebeek speelden goed in op de wintertijd en behaalden belangrijke punten. Schoonebeek 1 herhaalde de prestatie van 15 mei 1988 (0-3 winst) door Zo.jl. eveneens maar nu met 1-3 te winnen bij Musselkanaal. Van het elftal van toen waren ook nu weer Eddy Huser en Robert SGherpen op “bekend terrein”. Eddy Huser opende de score door in de 23e minuut een pass van Robert Scherpen goed op te pikken en over doelman de Boer te lepelen. 5 Minuten later legde Huser een balletje breed op de instormende Peter Striper die de ruststand op 0-2 bepaalde. Tot zover verdiend, was ook de mening in de Mussel-bestuurskamer. Toch kwam Musselkanaal in de 66e minuut terug tot 1-2. De immer gevaarlijke Henk Honken ontsnapte even aan de overigens uitstekend spelende Henri Schulte en scoorde 1-2. Schulte kreeg voor een simpel tikkie een OW van scheidsrechter Kuiper, zijn 3e zodat hij binnenkort een wedstrijd zal moeten overslaan. Het aandringen van Musselkanaal werd goed uitgebuit door Schoonebeek. Heini Wendker kopte op de lat en zag een hakballetje stranden in de Musseldefensie. Eddy Huser toucheerde met een harde uithaal de deklat maar stond in de 86e minuut aan de basis van de beslissing. Hij bracht een pass van Henri Schulte helemaal op naar het vijandelijke doel waar Robert Scherpen in stelling stond om de actie met succes af te ronden, 1-3. Patrick Imming maakte een gretig competitiedebuut in Schoonebeek, Frank Scherpen kwam nog net niet aan zijn invalbeurt toe. Schoonebeek oogst respect en waardering in de regio en bij het eigen publiek dat o.a. weer met een mutvolle bus het team was nagereisd. 5 uit 4, 2 punten minder dan koploper Hoogeveen maar met een gelijk doelsaldo (12-9) is een goede seizoenstart die hopelijk met een thuiszege tegen Alcides zal worden voortgezet.

————————————————————–

Het seizoen 1994/1995 (wedstrijd 3),

CLUBORGAAN, 21e JAARGANG, 22 SEPTEMBER 1994 NR 728

AANTREKKELIJK DUEL DOOR SCHEIDS ONT”SUURD”

Voor de ogen van 500 toeschouwers en 22 spelers sloeg het kompas van scheidsrechter Suurd compleet op hol en zagen de aanwezigen door zijn leiding door de bomen het bos niet meer. De sportieve wedstrijd gaf absoluut geen aanleiding tot een dergeIiJk kaartenfestival en vooral Hoogeveen met name trainer Verheijen ergerde zich tijdens en na afloop mateloos aan het “optreden” van scheidsrechter Suurd. OW waren er voor Eddy Huser en Peter Striper voor Schoonebeek terwijl Tohatta, doelman Prins en Kouwen van Hoogeveen werden vergeeld, Heslinga kreeg in eerste instantie voor de 2e keer geel dus rood maar de laatste OW werd weer ingetrokkken,Suurdfoutje bedankt. Doelman Marco Tuinier keept al enige jaren zónder een OW te hebben gehad, nu kreeg hij ineens 2 en moest het veld verlaten. Volgens de nieuwe invallersbepalingen mag een keeper worden vervangen door de reserve-keeper. Guus Leferink kwam in het doel en kreeg meteen een pennel langs zich heen. speler Richard Nijenstein moest voor hem het veld ruimen. Desondanks konden de aanwezigen terugzien op een boeiende partij, afgezien van de Suurdrol. Met rust stond Schoonebeek met 0-2 achter door dpt van Van Dijk en een pennel van De Grip. Hoogeveen was even wat anders dan Beilen. Toen werd het meteen na rust 1-2 en zelfs 2-2. In de 60e minuut vergrootte de Grip weer vanaf de stip tot 0-3 en moest Schoonebeek met 10 man verder en toonde ook nu weer veerkracht.Wilfred Huser verkleinde door een pennel tot 1-3 maar van der Sleen bracht Hoogeveen weer op een marge van 3, 1- 4. Peter Striper gaf de stand een draaglijker aanzien,2-4 terwijl Wilfred Huser,wederom vanaf 11 meter, de spanning terug bracht, 3-4. Ondanks deze aantrekkelijke slotfase ging de winst over de gehele wedstrid gezien verdiend naar Hoogeveen. ondanks de aardige kansen van o.a.Wilfred Huser, Robert Scherpen en Eddy Huser in de 1e helft. Schoonebeek nu dus 1 keer gelijk, 1 keer winst en 1 keer verlies. A.s.Zondag speelt het uit tegen het pittige en scherp spelende Musselkanaal dat Weerdinge met 2-3 versloeg.

Hoogeveen ook te sterk voor promovendus Schoonebeek.

Bron: internet pagina vv hoogeveen:

Scheidsrechter faalt:

NIEUW-SCHOONEBEEK –  ,,Die man kan beter wat anders gaan doen.” Zo reageerde Hoogeveen-trainer Jan Verheyen op het functioneren van scheidsrechter Suurd in de uitwedstrijd tegen Schoonebeek. Met vier strafschoppen, verdeeld over beide ploegen, twee rode kaarten en vele onbegrijpelijke beslissin­gen drukte de man in het zwart een enorme stempel op de wed­strijd. Gelukkig voor Hoogeveen konden beide punten wel mee naar huis genomen worden. De Schoonebekers werden met 3 – 4 geklopt. Alles gebeurde in een wedstrijd waarin Hoogeveen lange tijd heer en meester was en op een verdiende 1 – 4 voorsprong kwam. Dat Schoonebeek nog terug kon komen was deze keer niet aan Hoogeveen zelf te verwijten, maar aan de eerder genoemde man in het zwart.

(Door Gerjo Stegeman)

De scheidsrechter was niet het enige probleem. Voor aanvang hadden de meeste Hoogeveen-supporters al een pro­bleem gehad. Zij gingen namelijk in Schoonebeek op zoek naar het sportpark. Ze kwamen echter bedrogen uit, want ze kwamen terecht bij het terrein van SC Oranje. Dat is dan ook de ploeg die daadwerke­lijk in Schoonebeek voetbalt. De tegen­stander van gisteren speelt dan ook al jaren in het verderop gelegen Nieuw-Schoon­ebeek. De mensen van SC Oranje moeten op het laatst dan ook gek zijn geworden van de vele Hoogeveners die hun sport­park met een bezoek vereerden. Men moet dan ook naar de jaren zestig teruggaan om een duel Schoonebeek – Hoogeveen in de boeken te vinden.

Eenmaal op het juiste sportpark aangekomen zag de trouwe aanhang een oppermachtig Hoogeveen. De blauwwitten creëerden zich in de beginfase via Edwin v/d Sleen en Marcel Heslinga enkele goede mogelijkheden. Laatst genoemde stond ook aan de basis van het eerste Hoogeveense doelpunt. In de 12e minuut ging Heslinga aan de rechterkant de diepte in. Hij trok de bal voor het doel, waar Dennis van Dijk er als de kippen bij was om de bal tussen de palen te werken.

Na deze vroege openingstreffer bleef Hoogeveen met goed combi­natievoetbal de tegenstander onder druk zetten. Het duurde echter tot de 29e minuut voordat dat in de score werd uitge­drukt. Marco de Grip werd in het strafschopgebied onregelmen­tair gestuit, waarna hij zelf de aan hem toegekende strafschop benutte. Daarna kreeg Hoogeveen onder andere via Dennis van Dijk nog enkele kleine mogelijkheden. Het was echter ook Schoonebeek dat met name via de gevaarlijke spits Eddy Hüsser iets beter in de wedstrijd kwam. Tot scoren kwamen beide ploegen echter niet meer, waardoor met een 0 – 2 ruststand de kleedkamers werden opgezocht.

De thee had Hoogeveen blijkbaar goed gedaan. De ploeg van Jan Verheyen schoot meteen fel uit de startblokken. Zo was in de derde minuut topscorer Marco de Grip dicht bij de 0 – 3. Hij ging alleen op keeper Tuinier af, maar speelde de bal veel te ver naar buiten, waardoor deze kans verloren ging. Vier minu­ten later stond Dennis van Dijk oog in oog met de Schoonebeek-goalie. Laatst genoemde schoffelde Van Dijk onderuit. Scheids­rechter Suurd gaf vervolgens Hoogeveen een strafschop en Tuinier voor de tweede keer geel, dus rood. Marco de Grip velde vervolgens het vonnis vanaf de strafschopstip.

Na dat derde doelpunt leek het een rustige middag in Schoon­ebeek te worden. Scheidsrechter Suurd dacht daar echter anders over. In de 16e minuut stompte doelman Edwin Prins de bal weg, voordat Eddy Hüsser daar bij kon. Een normaal duel tussen de spits en de keeper. De man in het zwart zag echter in de actie een overtreding van Prins en legde de bal op de strafschops­tip. De discutabele penalty werd vervolgens benut door Wilfred Hüsser.

Nog steeds was er voor Hoogeveen geen vuiltje aan de lucht. Het bleef de wedstrijd controleren. In de 21e minuut kwam de ploeg dan ook op een verdiende 1 – 4 voorsprong. Dennis van Dijk leverde een prima pass af op Edwin v/d Sleen die het strafschopgebied opzocht. Van der Sleen bleef rustig en ver­schalkte met een droog schot invaller-doelman Guus Leferink. Nadat in de 30e minuut, de niet sterk spelende, Marco de Grip een riante kans niet wist te benutten, was het Schoonebeek dat een minuut later op 2 – 4 kwam. Een goed uitgespeelde aanval werd afgerond door Peter Striper.

Drie minuten later sloeg de vlam in de pan. Nadat Eddy Hüsser in het strafschopgebied onderuit was getrokken door Alex Tohatta, benutte Wilfred Hüsser de toegekende strafschop. Een paar minuten later maakte de scheidsrechter het Hoogeveen nog moeilijker. Marcel Heslinga kreeg van Suurd een gele kaart wegens tijdrekken. Toen hij de administratie bijwerkte gaf hij prompt Heslinga de rode kaart. Hij zag namelijk dat Heslinga al eerder geel had gehad. Achteraf bleek dit helemaal niet het geval te zijn geweest. Iets wat Suurd na afloop ook toegaf. Wat volgde was een hectische slotfase, waarin echter niet meer gescoord werd.

Na afloop had trainer Jan Verheyen geen goed woord over voor de man in het zwart. ,,Vorig jaar hebben door hem ook al eens verloren bij Sneek/Hovis. Toen werd Peter Pot uit het veld gestuurd, toen hij hem vroeg om wat alerter te reageren. We hebben in de voorbereiding op deze wedstrijd dat feit meegeno­men. We wisten dat hij makkelijk te beïnvloeden was door spelers en omstanders. Na de eerste strafschop van Schoonebeek drukte hij zo’n stempel op de wedstrijd, dat bijna niet te geloven is. Beide ploegen liepen lekker te voetballen, maar als je dan ziet dat je ook nog tegen de scheidsrechter loopt te voetballen. Het is een man die gewoon het niveau niet aan kan, die snelheid mist en afstanden niet kan belopen. Ik kon naar afloop dan ook niets anders doen dan mijn jongens een compliment te geven voor het feit dat we de twee punten nog hebben behaald, want tegen zo’n man moet je eerst acht goals hebben gemaakt om rustig in de dugout te gaan zitten. Het is extreem wat hier vanmiddag gebeurt is. We zullen ook zeker een protest indienen, want het heeft geen zin om zo verder te gaan.”

Schoonebeek – Hoogeveen: (0-2) 3-4. Scoreverloop: 12e Dennis van Dijk 0-1, 29e Marco de Grip (pen.) 0-2, 52e Marco de Grip (pen.) 0-3, 16e Wilfred Hüsser (pen.) 1-3, 21e Edwin v/d Sleen 1-4, 31e Peter Striper 2-4, 34e Wilfred Hüsser (pen.) 3-4. Scheidsrechter: Dhr. Suurd. Gele kaarten: Eddy Hüsser, Peter v/d Weide (Schoonebeek), Alex Tohatta, Edwin Prins en Bennie Kouwen (Hoogeveen). Rode kaarten: Marco Tuinier (Schoonebeek) 2x geel, Marcel Heslinga (Hoogeveen) 2x geel. Toeschouwers: 350. Opstelling Hoogeveen: Edwin Prins, Dik Kroezen**, Marcel Heslinga***, Alex Tohatta*, Bennie Kouwen, Ed Sabander***, Michel Ratuoha­ling, Edwin v/d Sleen, Dennis van Dijk*, Marco de Grip (Stefan Dominques), Henri Reinders.

Volgende keer: Musselkanaal. – Schoonebeek

Het seizoen 1994/1995 (wedstrijd 2),

WORDT SCHOONEBEEK – HOOGEVEEN 1E TOPPER IN 2B

2E SPEELDAG, 11 SEPTEMBER 1994

CLUBORGAAN, 21e JAARGANG, 15 SEPTEMBER 1994 NR 727

Lange busreizen zijn doorgaans niet zo prettig maar zo’n terugreis als Zondag jl. was best te verteren voor zowel spelers als ook voor de aanhang in de supportersbus. Schoonebeek laadde beide punten bij Noordster in de bus, de gastheren uit Oude Pekela kwamen dan wel op voorsprong in de 33e minuut maar dat leidde bij Schoonebeek met in het achterhoofd de zelfkennis over veerkracht nog niet tot moedeloosheid. Terwijl Noordster nog aan de hemel plukte, had Eddy Huser zijn teamgenoten alweer aan de hals hangen; hij kopte een voorzet van broer Wilfred in, 1-1. Op slag van rust haalde Henri Schulte diagonaal en met succes vanaf 16 meter uit,1-2!!. Na rust zagen we good-old Jo Wubbels(41) als reserve-keeper in de dug-out zitten. Schoonebeek zat goed in de wedstrijd maar zag ook dat Noordster met veelovertuiging diverse kansen om zeep hielp. In de 60e minuut joeg Eddy Huser een Noordsterverdediger op, ontfutselde deze de bal en zijn voorzet werd in het doel gewerkt door Robert Scherpen, 1-3. Noordster bleef aandringen maar ook kansen verspelen.

Programmaboekje voor de wedstrijd op 11 September 1994

Volgende keer de thuiswedstrijd tegen koploper en de titelfavoriet Hoogeveen.

Het seizoen 1994/1995 (wedstrijd 1),

In de eerste competitiewedstrijd was Beilen de tegenstander:

CLUBORGAAN, 21e JAARGANG,8 SEPTEMBER 1994 NR 726

Pupil van de Week Peter Maatje, net één week lid, had afgetrapt, werd de eerste wedstrijd in 2B geopend met een minuut stilte uit eerbetoon aan clubvriend Toon Scherpen. Daarna werd met de wedstrijdbal van Bar Petit Restaurant “De Pauw” officieel afgetrapt in 2B. Gezien de eerste helft leek het alsof Schoonebeek verlammend onder indruk geraakte van zowel het debuut als van tegenstander Beilen, als nr.2 vorig seizoen geëindigd in 2B. Beilen leek daardoor de wedstrijd onder controle te hebben, vooral toen de eerste helft door 2 treffers van Rudie Metz met 0-2 werd afgesloten. Hadden wij tot zover het echte Schoonebeek gezien? Toonde Schoonebeek niet eens eerder veerkracht om een achterstand weg te werken? Was Schoonebeek te zuinig op het prachtige door sponsor BLANCKE aangeboden nieuwe tenue? Het antwoord daarop kwam snel in de 2e helft. Met een verhoogd tempo en snellere balcirculatie kroop Schoonebeek uit haar schulp. Jurriaan Leveling zorgde met zijn en Schoonebeeks eerste treffer de score in 2B. Met een prachtige kopbal zorgde hij vroeg in de 2e helft voor de belangrijke aansluittreffer, 1-2. Luttele minuten later soleerde René Huser door de Beilendefensie en verschalkte tevens doelman ten Hoonte.2-2. Een boeiende 2e helft zou volgen, ondanks de regenval. Beilen had ineens meer moeite met het bestrijden van de Schoonebeeker aanvalsdrift, Schoonebeek kende de ene opleving na de andere, tot verbazing maar ook tot opluchting van het Schoonebeekpubliek. Robert Scherpen was dichtbij 2 treffers maar een omhaal en een kopbal stranden op doelman en doellijn. Maar ook Beilen bleef aandringen, een afstandsschot werd door doelman Marco Tuinier op stijlvolle wijze tot corner verwerkt. De goedleidende scheidsrechter Benthem kende 2x geel dus rood toe aan Fernando Santing én Henri Schulte. Verder was er een OW voor Danny Boer Rookhuizen. Op basis van de 2e helft tegen Beilen weet Schoonebeek dus wat het kan zodat de aanhang hoopt en rekent OP meer van dergelijke helften en dan twéé! !A.S. Zondag speelt Schoonebeek uit tegen Noordster.

Peter Maatje was tegen Beilen Pupil van de Week:

Zijn verslag: “Nog maar net bij het voetballen zijn, en dan al het geluk te hebben om pupil van de week te zijn. Ik heb Zondag een hele mooie dag gehad. Een voetbaltenue en een fotocamera heb ik gekregen. en een gulden van de scheidsrechter. Ook mocht ik nog in de bestuurskamer zitten en nog mooier, bij de spelers in de dug-out. De dag kon voor mij niet meer stuk” Peter Maatje (P.S.SUPERSNELFOTO voorziet de pupillen van de week bij alle thuiswedstrijden van een nieuw tenue!!.

Beiler Courant, 5 September 1994:

——————————————————

Drentse Courant, 5 September 1994

Volgende keer de uitwedstrijd tegen Noordster uit Oude Pekela

Het seizoen 1994/1995 (wedstrijd voorbereiding en beker)

In de voorbereiding op de start van het allereerste seizoen in de tweede klasse werden er veel oefenwedstrijden gespeeld, namelijk 8 in 2 weken. Op het Zwartemeertoernooi werd in de poulefase gespeeld tegen Twedo, WKE en CEC en om de 5e en 6e plek werd verloren van Valthermond met 5-1.

In het KSC-toernooi speelde Schoonebeek 1 met 1-1 gelijk tegen KSC. In een van de laatste oefenwedstrijden werd tegen hoofdklasser SVBO met 7-0 verloren. Dit leverde een telefoontje op van de trainer die in het vorige seizoen was gepromoveerd met Schoonebeek, Bennie Kracht. Hij wilde namelijk graag weten hoe het kon dat Schoonebeekzo ruim had verloren….

Voor de beker won het met 2-1 van Klazienaveen maar in de tweede ronde was Zwartemeer met 2-1 te sterk:

De competitie-indeling van de tweede klasse B was als volgt: Hoogeveen, Stadskanaal, MSC (Meppel), Musselkanaal, Alcides (Meppel), Beilen, Weerdinge, Noordster (Oude Pekela), Veendam 1894, Zuidwolde en Actief (Eelde).

Andere verenigingen in de zuidoosthoek van Drenthe speelden toen in de hoofdklasse (SVBO), eerste klasse (Germanicus, WKE, Zwartemeer), derde klasse (Raptim, Dalen, Erica) en vierde klasse (SC Oranje en Weiteveense Boys).