Zondag 20 mei 2018: Schoonebeek – Bargeres 3 – 2  (2–0)

Scoreverloop:
24 min: 1-0 Jesper Swieters
35 min: 2-0 Leon Steffens
54 min: 3-0 Kevin Poker
85 min: 3-1 Wilco Dijkstra
88 min: 3-2 Leon de Labije

Schoonebeek wint laatste thuiswedstrijd van Bargeres

Afgelopen zondag kreeg Schoonebeek Bargeres op bezoek. Voor beide teams stond er niet zo veel meer op het spel; Schoonebeek kon theoretisch nog een periode pakken, en Bargeres kon theoretisch nog op een nacompetitieplek voor degradatie komen. Toch maakten beide teams er een vermakelijke pot van, die uiteindelijk door Schoonebeek met 3-2 werd gewonnen.

Vooraf werd er nog afscheid genomen van leider en teammanager René Schwieters, die deze functie 5 jaar met volle overgave heeft ingevuld. In de warming up haakte Johan Bos geblesseerd af en liet trainer Arends A-junior Niels Striper zijn basisdebuut maken. De eerste helft ging in het begin gelijk op, zowel Schoonebeek als Bargeres zocht de aanval en zo ontstond er een leuke pot voetbal met mogelijkheden aan beide zijden. Gaandeweg werd Schoonebeek wel iets sterker, en in de 24e minuut kwam het op voorsprong. Jesper Swieters pikte de bal op in de Bargeres defensie, glipte tussen twee verdedigers door, en schoot beheerst raak in de verre hoek, 1-0. In de 35e minuut verdubbelde Schoonebeek de score, Leon Steffens kon in een scrimmage voor het Bargeres doel de bal klaar leggen en binnen schieten, 2-0. Dit was tevens de ruststand.

Schoonebeek kwam sterk uit de kleedkamer en wilde de wedstrijd zo snel mogelijk beslissen. Het kreeg dan ook diverse mogelijkheden, zo kopte Niels Striper op de binnenkant van de paal. In de 54e minuut leek de wedstrijd beslist; na diverse schietpogingen achter elkaar, legde Niek Huser de bal terug op Kevin Poker, die van buiten de zestien de bal in de linkeronderhoek schoot, 3-0. Hierna had Schoonebeek de score nog wel verder kunnen opvoeren, zo raakte Poker ook nog met een afstandsschot de linkerpaal. Halverwege de tweede helft liet Schoonebeek de teugels iets vieren. Trainer Horlings van Bargeres reageerde en bracht de fysiek sterke en grote spits Wilco Dijkstra. Nadat al eerst de onderkant van de lat was geraakt, kreeg Bargeres in de 85e minuut de nul van het scorebord; Wilco Dijkstra lobde de bal bekwaam over doelman Berens, 3-1. Hierna ging Bargeres op jacht naar meer, en in de 88e minuut viel dan ook nog de 3-2. Schoonebeek werkte de bal niet goed weg na een corner, en Leon de Labije schoot de bal met een halve omhaal in het doel. Johan Bos, die toch nog ingevallen was, probeerde de bal er nog uit te koppen, maar kopte deze strak achter de deklat. In blessuretijd had Bargeres ook nog de mogelijkheid op een gelijkspel, maar de bal werd bij de tweede paal net naast getikt.

Schoonebeek kon dus weer drie punten bijschrijven, en heeft nu een hoger puntenaantal dan de laatste jaren. Helaas levert dit verder niets op want door de uitslagen op de andere velden, grijpt Schoonebeek naast de prijzen. Ook Bargeres is door de uitslagen definitief veilig, en zullen beide teams elkaar volgend seizoen wederom in de vierde klasse ontmoeten. De zondag, en het seizoen, werd afgesloten met een gezellig feestje voor spelers en supporters, en eindigde voor velen op het Raadhuisplein bij de huldiging van FC Emmen.

PS