En de tegenstander is Blauw Wit ’34 5 uit Leeuwarden die vanavond met 3-2 wonnen van LEO.

Wat hadden ze het moeilijk in het laatste gedeelte van de tweede helft maar met vereende krachten wisten ze ze het maximale, een 1-1 eindstand, uit het vuur te slepen.

Nadat pupil van de week Sander Rohling vanaf de middenstip naar het doel van Wolvega mocht dribbelen schoot hij onberispelijk raak, goed gedaan Sander!

De eerste helft had het tweede een veldoverwicht en de start was uitstekend. Aanvoerder Bob Lohuis passte in de vierde minuut op links naar Mart Berens en die bracht met een gave voorzet Lars Kamps in stelling. Lars promoveerde die voorzet met een volley tot een 1-0 voorsprong. Door het veldoverwicht waren er ook kansen voor Mischa Katuin en Rene Streuer maar zij scoorden niet. Ook Wolvega kreeg enkele goede kansen na snelle uitvallen maar die wisten ze niet te verzilveren. Vlak voor rust kreeg Tim Slomp een gele kaart wat 10 minuten aan de kant betekende.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld en werd Wolvega de bovenliggende partij. Na rust moesten Jordy Bosch en Mart Berens geblesseerd uitvallen terwijl Dennis Mohlmann in de rust vervangen werd door Mike Stam. Jordy en Mart werden vervangen door Eduard Bos en Casper Stoffers. Werd in de 65e minuuut nog een doelpunt van Wolvega afgekeurd vanwege buitenspel. In de 67e minuut was het wel raak, een uitval over rechts werd buiten bereik van keeper Chiel Jan Lohuis binnen geschoven, 1-1.

Chiel Jan moest nog een aantal keren redding brengen maar de grootste kans was wel voor Maurice Beerlink die een steekbal van Bob ontving maar zijn schot werd gestopt door de keeper van Wolvega. Aan Lars Kamps werd nog enkele minuten voor het einde van de wedstrijd vanwege commentaar op de leiding een gele kaart getoond door de goed leidende scheidsrechter waardoor hij de laatste minuten vanaf de zijlijn mocht aanschouwen. Knokkend met elkaar werd dus een 1-1 eindstand behaald waardoor opnieuw penalties de beslissing moesten brengen.

Voor Schoonebeek schoten Bob Lohuis, Mischa Katuin, Maurice Beerlink en Tim Slomp raak voordat Rene Streuer de beslissende pennel binnen trapte en zo Schoonebeek 2 naar de bekerfinale schoot omdat Wolvega de eerste pennel direct miste.

De bekerfinale is op zaterdag 2 juni in Joure en de tegenstander is Blauw Wit’34 uit Leeuwarden.